Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Да изчистим България за 1 ден!

Да изчистим България за 1 ден!
Добавена на: 2013-04-17 09:53:51

ОБЩИНА СВИЩОВ приканва гражданите на града и населените места от общината да участват и тази година в инициативата да направим нашите населени места по-привлекателни за живот и отдих

И през 2013 г. община Свищов се включва в продължението на най-мащабната доброволческа акция „Да изчистим България за един ден”. 
         На 20 април - денят, в който стартира кампанията, е подготвена прецизна организация. Съставена е карта на града с местата, където се намират незаконните сметища и пунктовете, където ще се раздават ръкавици и чували на желаещите свищовлии да се включат в кампанията (условно означените места за почистване могат да бъдат намерени на карта в интернет страницата на община Свищов-www.svishtov.bg, в съобщенията за кампанията).
В определените райони ще има представители на общинската администрация със задача да координират групите доброволци по почистването, да осигуряват чували за смет, ръкавици, както и техника за извозване или товарене. В близост до означените места ще има обособени пунктове за предоставяне на ръкавици и чували, както и инструкции за местата на които да се натрупват събраните отпадъци – контейнери за
сметосъбиране (където е удачно – разделно), обособените бетонни
отделения за сгурия или други отпадъци от домакинствата, които не са
предназначени за контейнерно извозване (обичайно са изградени в
близост до местата с контейнерите).
В инициативата ще се включат доброволци от различни фирми, общински и държавни институции, училища и граждани, а почистването по селата ще се организира от самите кметове на населените места.
 
         За контакти с общинска администрация по въпросите за кампания „Да изчистим България за 1 ден” можете да се обръщате към:
Стоян Парашкевов- тел. 68 144
Десислава Атанасова или Александра Кралева- тел. 68 112
Янка Николова – тел. 68 119.
Можете да правите предложения на тема „Кампания „Да изчистим България за 1 ден” на e-mail: obshtina@svishtov.bg   
Община Свищов благодари на местния бизнес, който активно подпомага инициативата „Да изчистим България за един ден”, и призовава гражданите активно да се включат в почистването по квартали и райони, за да направим заедно Свищов един чист и уютен град.
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания