Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В три села от общината честваха Тодоровден

В три села от общината честваха Тодоровден
Добавена на: 2013-04-02 13:15:29

С конски и магарешки кушии бе отбелязан Тодоровден в три села от община Свищов

С конски и магарешки кушии бе отбелязан Тодоровден в три села от община Свищов. Десетки хора се събраха на стадиона в Драгомирово въпреки ветровитото време, където за втори път по инициатива на кметството бе организиран празник на Конския Великден. Присъстващите бяха поздравени от кмета на селото Марин Крачунов, който изрази задоволството си, че традициите са живи. Сред гостите бяха кметът на общината Станислав Благов, зам.-кметът Пламен Александров, кметове на кметства и общински съветници. Отец Евгений поздрави събралите са за празника и поръси за здраве конете и техните жокеи, както и присъстващите.
Коне от Драгомирово, Бутово, Павликени и Арбанаси участваха в демонстрациите. Всеки участник получи купа, грамота и парична награда от Марин Крачунов и Станислав Благов. Най-малкият участник бе на 6 години – Петър Петров с понито си Глени, който също получи награда и бе истинска атракция на празника. Празникът стана благодарение на спомоществователството на 14 души, съобщи Марин Крачунов.
За доброто настроение спомогнаха и изпълненията на два самодейни колектива от Драгомирово. Дебют направи танцовата група “Никола Густинов” от селото с ръководител Цветелина Дончева. Танцьорите бяха викани на бис няколко пъти. Бурни аплодисменти получи и певческата група от селото с ръководител Цветанка Николова. Празникът завърши с кръшни хора.
С магарешки и конски кушии бе отбелязан празникът и в село Вардим. Седем души показаха уменията си, като тази година всички участници получиха парична награда от кметицата Сенка Добрева. Тодоровден бе отбелязан и в Козловец по инициатива на местното читалище и пенсионерския клуб. Празникът започна с изкъпването на селската чешма на председателя на местната кооперация „Земеделец-93“, именника Тодор Тодоров.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания