Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Дневен Център за деца с увреждания–Свищов

Дневен Център за деца с увреждания–Свищов
Добавена на: 2013-03-21 21:51:55

Дневен Център за деца с увреждания–Свищов
Дневен Център за деца с увреждания–Свищов
Дневен Център за деца с увреждания–Свищов

На 21.03.2013 год. екипът и децата от Дневен Център за деца с увреждания–Свищов се включиха в отбелязването на Международния ден на хората със Синдром на Даун.

Синдрома на Даун е хромозомна аномалия, при която в 95% от случаите вместо нормалния брой от 23 двойни хромозоми (общо 46), се наблюдават 47, като 21-вата не е двойна, а тройна – нарича се „тризомия 21”.
Всяко дете, родено със Синдром на Даун, може да води един пълноценен и самостоятелен  живот, стига да му бъде предоставена тази възможност – адекватно родителско отношение, подкрепа от страна на специалисти и учители.
Днес това показаха пред свищовската общественост специалистите от екипа на ДЦДУ – Свищов. Децата от Центъра, от СОУ „Н. Катранов – Свищов и всички малки посетители на детската площадка до сградата на Община Свищов,  играха и се забавляваха заедно.
 
Много усмивки и добро настроение предизвикаха пъстрите чорапи, символ на деня. Те представят различията в хромозомите, от една страна, а от друга - поставят всеки един в ситуация на „различност от другите”. Веселият подход  е един добър начин всеки да усети как се чувстват децата с увреждания, когато са обект на учудени погледи и реакции на неприемане.
Днес екипът и децата на ДЦДУ – Свищов „шарено” показа, че „различните” са много красиви и весели.
 
Празникът бе уважен от Кмета на Община Свищов – Станислав Благов, зам. кметовете – Пламен Александров и Емил Димитров, секретаря на Община Свищов – Върбинка Конова, ръководителя на Общинска служба „Социални дейности” – Анелия Димитрова, родители и граждани.
 
             
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания