Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ "Николай Катранов" с първи места на областни олимпиади

СОУ \\\"Николай Катранов\\\" с първи места на областни олимпиади
Добавена на: 2013-03-20 15:35:20

Петокласничката Любомира Димитрова се класира на първо място на областния кръг на олимпиадата по математика с максимален брой точки -21.

В областния кръг на олимпиадата по история и цивилизация участваха 123 ученика от областта. На първо място за V клас (40 участника) е Любомира Димитрова от V а, неизменният победител в олимпиадите и състезанията по математика.
Независимо че в един и същи ден се проведоха областните кръгове на олимпиадите по математика и по история, с гордост можем да отчетем, че има ученик, който се яви и на двете олимпиади и ги спечели убедително. Петокласничката Любомира Димитрова се класира на първо място на областния кръг на олимпиадата по математика с максимален брой точки -21. Тя е единственият участник в олимпиадата от всички възрастови групи във Великотърновска област, постигнала максимален брой точки. Любомира се класира на първо място и на областния кръг на олимпиадата по история, постигайки  98,5 т. от 100 възможни точки - почти максимален резултат и най-високият от всички участници за всички възрастови групи.
Съвсем скоро - в края на месец февруари 2013 г., Любомира Димитрова спечели златен медал в Международното състезание по математика за ученици от първи до седми клас за Купа „Ум Белият Делфин”. В него участваха стотици ученици от България и Казахстан - традиционна силна нация в математическите състезания. Този втори по ред златен медал за Любомира (първия тя спечели от състезание в същата международна верига, проведено в края на декември 2012 г.) показва, че тя има възможности да побеждава и в международни състезания ученици от други държави.
В олимпиадата по история и цивилизация на І  място сред учениците от VІ клас (33 участника) е Теодора Тачева. За втора поредна година тя спечели убедително първото място на областния кръг на олимпиадата по история с 93,5 т. от 100 възможни. Звезделин Василев е на ІІІ място, а Мария Караджова е на Х място в областния кръг.
От осмокласниците сред най-добрите са Лилия Иванова на V място и Деница Петрова, на VІ място. Ръководители на учениците са Галя Иванова и Милена Димитрова.
МОМН, РИО и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив организираха състезание Музикална игра „Ключът на музиката” за учениците от IV клас, като в областния кръг участваха 149 деца. На първо място е Маргарита Караиванова от ІV б клас, на второ  - Павлина Узунова от ІV в клас и заедно с Димитър Иванов от  ІV а, Виктория Димитрова от ІV в, Любослава Петрова от ІV а и Йордан Йорданов от ІV а клас са определени за участие в националното състезание на 22-23 март в град Пловдив. Ръководител на децата е учителката по музика Невелина Илиева. В областната олимпиада по математика Маргарита Караиванова от ІV клас е на ІІІ място, а Ясен Георгиев  от Х клас е на VІІ място. Кирил Ангелов от ХІІ а е на ІV място в областната олимпиада по химия и опазване на околната среда.
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания