Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

И свищовлии излязоха на протест срещу монополите

И свищовлии излязоха на протест срещу монополите
Добавена на: 2013-03-01 10:26:43

И свищовлии излязоха на протест срещу монополите
И свищовлии излязоха на протест срещу монополите

За протеста в града се заговори от началото на миналата седмицата

И свищовлии излязоха на протест срещу монополите
 
И Свищов се обяви срещу монополите в страната. Това стана близо три седмици сред старта на протестите в цялата страна, стартирали в началото срещу енергийните фирми, довели до падането на правителството. Миналата неделя се проведе мирно шествие от площад “Велешана” до площад “Свобода”, където по-късно се състоя и митинг.
За протеста в града се заговори от началото на миналата седмицата. Около 11 часа в неделния ден десетки хора, с национални знамена и протестни лозунги, се бяха събрали на паметника на “33-ти Свищовски полк”. На различни места в града имаше отделни групи граждани също с трикольори. Малко след 11 часа шествието съпровождано от полицаи потегли от паметника по главната улица и по този начин движението по главната улица в града бе спряно. В началото в шествието стартира с около 300 души, според организаторите. Много от хората излезли в неделния преди обяд подкрепяха шествието и доста хора се присъединиха към колоната по нейния път. Така близо 500 души се събраха на паметника на Свободата в града.
Хора от всички възрасти и с всякакви политически пристрастия се присъединиха към протеста. Преобладаваха обаче учениците, които още на “Велешана” развяха плакат – „Аз искам да уча работя и живея в България“. „Национален енерго-про-тест. Единни срещу монополите“ бе водещия протестен плакат, под който премина шествието. „Мафия“, „Оставка“, Всеки ден ще е така до победата“ и „България“ бяха скандиранията от шествието. Пред паметника на Свободата бе осигурено озвучаване и се проведе и митинг. Стана известно, че участниците в инициативния комитет на протеста с лични средства са заплатили и транспортирали озвучителната техника. По време на митинга присъстващите се обявиха в подкрепа на исканията от протестите в страната за промяна на политическото статукво в страната. Шествието и митингът преминаха спокойно и без инциденти, охранявани от значителен брой униформени служители на реда. Очаква се и тази седмица в неделя да се проведе протест в града ни.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания