Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ремонтът на болницата започва през февруари

Ремонтът на болницата започва през февруари
Добавена на: 2013-01-28 13:09:50

До дни ще бъде избран изпълнителят на строителните дейности, като фирмите, които кандидатстват са 9

Ремонтът на болницата започва през февруари
 
Строително-монтажните дейности по проекта за обновяване на болницата могат да стартират още през февруари, съобщи заместник-кметът Емил Димитров, който е и ръководител на проекта. До дни ще бъде избран изпълнителят на строителните дейности, като фирмите, които кандидатстват са 9.
Доставката на ново медицинско оборудване за болницата на практика е най-важната обществена поръчка и тя е на етап съгласуване с Агенцията за обществени поръчки след одобрение от Регионалния офис на оперативната програма в Русе, посочи още Емил Димитров. Ако няма обжалвания на двете процедури в рамките на месец февруари ще има избрани изпълнител на строително-монтажните дейности и на доставчик на модерното медицинско оборудване. В рамките на проекта са предвидени разходи за обучаване на медицински специалисти за работа с новата апаратура. Емил Димитров посочи, че тя е от последно поколение в световен мащаб и се очаква да предизвика интерес от страна на млади специалисти.
Болницата е разработила и собствен проект по ОП “Развитие на човешките ресурси”. Проектът е внесен в края на м.г. и е на стойност около 240 хиляди лева. Със средствата ще бъде закупено облекло на персонала, лични предпазни средства, ще бъдат обновени и част от площите в болницата и по този начин ще се подобрят условията на труд.
Александър ШАБОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания