Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Групата за хип-хоп на национален гала концерт

Групата за хип-хоп към свищовското читалище участва в гала концерт на любителските читалищни състави в НДК

Стотици деца и младежи от самодейни състави към читалищата в България участваха в голям празничен концерт, организиран от Съюза на народните читалища и Столична община. Сред тях беше групата за хип-хоп ADDICTIVE CREW към свищовското читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856".
Мащабното събитие, проведено в рамките на Салон на изкуствата 2010, се състоя на 18 май вечерта в зала 1 на НДК в столицата – най-голямата концертна зала в страната.
Четвъртият по рода си концерт, организиран по традиция в навечерието на 24 май, премина под надслов "Децата на България в читалищата на България". Сценарист на спектакъла беше Николай Дойнов – зам.-председател на Съюза на народните читалища, режисьор – актьорът Стефан Рядков.
В гала концерта тази година участваха състави от различни стилове, подбрани след предварителна селекция. Двучасовият спектакъл беше предхождан от продължила близо 6 часа техническа репетиция на участниците.
Концертът откриха председателят на Съюза на народните читалища проф. Стоян Денчев и зам.-кметът на Столична община Христо Ангеличин.
Групата за хип-хоп към свищовското читалище представи не само общината, но и цялата Великотърновска област. След участието си в концерта младежите от ADDICTIVE CREW бяха изпратени от публиката с бурни овации.

Геновева Танчовска
Секретар на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания