Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Митница Свищов с над 102 млн. лв. приходи за 2009

117 служители на митница Свищов отбелязаха професионалния си празник на 26-ти януари.
49 от тях работят в Териториалното митническо управление в крайдунавския град, а останалите в бюрата и пунктовете в Горна Оряховица, Габрово, Севлиево, Ловеч, Плевен и Сомовит.
Над 102 577 000 лв. са приходите, внесени от митницата в крайдунавския град в държавния бюджет през 2009 година. Те са с 152 млн. лв. повече спрямо предходната година.
Основните постъпления са от ДДС - 64 754 000 лв., от вносни мита - 3 770 000 лв. От акциз са събрани 33 721 000 лв. Възстановеният от тях акциз е 25 млн. лв., съгласно Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).
Началникът на Териториалното митническо управление в Свищов Здравко Христов отчете 2009 като тежка година за Митницата, но в условията на финансова криза може да се каже, че резултати са добри.
Сред крупните нарушения, разкрити от митническите служители през изтеклата година, са нарушенията по Закона за акцизите и данъчните складове. Разкрити са нелегални производства и търговия на акцизните стоки - цигари и алкохол. В Севлиево са открити цигари с изтекъл срок на бандерола, чиято стойност надхвърля 500 хиляди лева, алкохол във Велико Търново и Габрово и множество нарушения на територията на четирите области, които администрира митница Свищов. Общият брой на съставените актове за нарушения по ЗАДС за 2009 година е 120. На нарушителите са наложени съответните законови наказания.
След реформата в системата, Митница Свищов стана самостоятелна структура. Преструктурирането наложи закриване на митническите бюра в Троян, Червен бряг и пункта в Никопол.
Свищовските митничари ще имат нова сграда, чийто ремонт ще приключи до месец, информира Здравко Христов. След това ще започне ремонт на сегашната сграда на Митница Свищов, финансиран от Световната банка.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания