Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПРИВЕТСТВИЕ НА КМЕТА ПО ПОВОД 1-ВИ НОЕМВРИ

Уважаеми просветни и културни деятели,
Скъпи съграждани,

Първи ноември е денят, в който България се покланя пред великия благослов на своите будители. Пред ония достойни нейни синове, които изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена за славното минало на Отечеството в идеал и съдба на българите.
В тяхна чест народът ни е създал един прекрасен празник: 1-ви ноември - Деня на народните будители, за да грее вечно в националната ни памет пантеонът от образи на творци и крепители на българската вселена.
В деня, отреден за празник на народните будители, ние отдаваме почит към всички онези велики българи, които посветиха себе си "в ползу роду", като допринесоха за издигане на българската духовност и българската нация.
Като граждани на Свищов – градът на дарителите, на видните учители и книжовници, на славните революционери, ние с особена гордост и вълнение честваме Първи ноември. С огнен дух и ревност за българщината, нашите достойни предци работиха всеотдайно за просперитета на Свищов и Родината.
Нека винаги помним тяхното благородно дело!
Нека пазим техния дух у себе си, да разпалим светлината на надеждата в сърцата си и в сърцата на хората около нас - в името на идеала, който ни завещаха нашите будители!

Честит празник!

Станислав Благов
Кмет на Община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания