Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученици от СОУ "Николай Катранов" в Зимнич

По случай Деня на детето 1 юни групата по танцово изкуство "Детство" от СОУ "Николай Катранов", ръководена от учителките Веселина Страшимирова и Петя Попова, с хореограф Дека Иванова гостува на град Зимнич в Румъния по покана на Камелия Туркан, директор на Центъра за извънкласни дейности и Мадалина Русу, директор на едно от училищата в румънския град.
Преводач на групата беше Венцислав Василев, преподавател в СА "Димитър А. Ценов".
Развълнувани и щастливи пристигнахме на отсрещния бряг на Дунава, където бяхме посрещнати от румънските ръководители. Училищен автобус ни закара до центъра, където румънските и български деца се запознаха, размениха си приготвените сувенири и се сприятелиха бързо. Първи юни е неучебен ден за всички румънски ученици и първата изява, която наблюдавахме беше състезание с картинги и велосипеди. В центъра на град Зимнич имаше огромна сцена на открито, на която бяха всички празнични изяви.
Нашите танцьори бяха официално приветствани от кмета на града Петре Първу. Свищовските деца омагьосаха публиката със своите изпълнения на танц на мажоретките, кукерски танц и танц на жабките. Бурни аплодисменти и силни емоции завладяха румънската публика. В програмата последва посещение на румънското училище, където заедно българските и румънските деца рисуваха, танцуваха и пяха.
Кметът на град Зимнич покани българските танцьори на тържествен обяд. В ефира на местното румънско радио Венцислав Василев приветства всички румънски деца по случай празника 1 юни от името на българската група.
Разгледахме града и с високо приповдигнато настроение се качихме обратно на корабчето. С песента "Тих бял Дунав" приветствахме красивия свищовски бряг. Този ден ще остави незабравими спомени в детските сърца и много нови приятелства.
През есента, нашите нови приятели от Зимнич ще ни гостуват в Свищов.

Веселина Страшимирова и Петя Попова,
учителки от СОУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Дарителска Кампания