Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Близо 400 зрелостници изпращат свищовските училища

395 ученици завършват средното си образование тази година в седемте свищовски училища. За осигуряване безопасността на абитуриентите и обществения ред по време на баловете, които ще бъдат в периода от 22-ри до 24-ти май, е изготвен план за полицейската охрана, съобщи началникът на Районното Управление на МВР – Димитър Кръстев. Полицейски патрули ще има не само по улиците на града, но и пред училищата, ресторантите и други места, където ще се събират абитуриентите. С цел осигуряване на тяхната безопасност, в училищата са провеждани срещи и разговори с родители и ученици как да се държат преди и по време на бала. По време на срещите е коментирано, че освен за положителни емоции и незабравими преживявания, абитуриентските балове често създават предпоставки и за неприятни инциденти. Част от препоръките към учениците са да не се надвесват от автомобилите по време на движение и да не се качват в кола с шофьор, употребил алкохол.
Първи своя бал в "Корпус ЮГ" на 22 май ще отпразнуват зрелостниците от СОУ "Николай Катранов", СОУ "Цветан Радославов", СОУ "Алеко Константинов"; на 23 май е балът на училищата СОУ "Димитър Благоев" и ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", който ще празнуват в "Корпус ЮГ", както и на абитуриентите от ПГ по лека промишленост и строителство, чийто празник ще е на "Калето". На 24 май е балът на ДТГ "Димитър Хадживасилев".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания