Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Проекти

svishtov cenov academy

Уважаеми дами и господа, Скъпи възпитаници, приятели и съмишленици на Стопанска академия,

През настоящата 2021 година на 8-ми ноември Стопанска академия „Димитър А. Ценов” отбелязва 85-годишнината от своето създаване. Това е знаменателна дата, на която всяка година пред паметника на Дарителя ние засвидетелстваме дълбоката си почит и се прекланяме пред безпримерното родолюбие и гениално прозрение на един велик българин, родолюбец и патриот – Димитър Апостолов Ценов.

Дарителят ни завеща нещо повече от висше училище. Той ни завеща кауза! Затова всички ние, които принадлежим на академичното семейство на скъпата ни Алма матер, на всички онези, които благоговеят пред знанието и просветата, да посветим усилията си за въздигането на Стопанска академия, да я превърнем в наша лична съдба. В катаклизма на нелекото време, в което живеем, ще продължаваме да отстояваме позицията на Академията като силна и единна институция с финансов и кадрови потенциал на европейско ниво.

Стопанска академия продължава напред и заслугата е на всички, милеещи за нейното благо и просперитет. Имаме необходимите предпоставки заедно да й върнем славата на лидер в образованието и науката. Имаме най-важното – мотивирани и ерудирани преподаватели, научни авторитети, отговорни личности, за които знанието, развитието и интересите на студентите са основна ценност и белег на висш професионализъм. В годините на своето съществуване Академията създаде общност от над 150 хиляди възпитаници – нейни посланици, респектиращи със своите знания и постижения, пазещи и утвърждаващи доброто й име!

Във връзка с предстоящото тържествено честване на 85-годишнината на Висшето училище, което ще бъде на 8 ноември т.г., академичното ръководство на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов е изготвило Събитиен календар, в който са включени широка палитра от научни конференции, семинари, кръгли маси, изложби, концерти, спортни турнири и др. С осъществяването на тези инициативи академичната общност подобаващо ще изрази гордостта и честта да бъде достоен следовник както на делото на своя Дарител, така и на плеядата учени, видни икономисти и общественици, посветили цялата си творческа и човешка енергия, таланта си, за съществуването и просперитета на нашата академия.

Благодарение на благородните жестове на наши дарители, Стопанска академия, посредством Фондация „Ценов”, успява да провежда целенасочена социална политика към своите студенти, подпомагайки ги с пълно или частично възстановяване на семестриални такси за обучение, поддържане на ниско ниво на таксите за студентски общежития, а при възможност и покриване на техния пълен размер.

На дарителите (физически и юридически лица) ще им бъде издадено удостоверение за дарение.

ФОНДАЦИЯ "Д. А. ЦЕНОВ"

IBAN: BG21 CECB 9790 10I9 4549 00

BIC - CECBBGSF

Централна кооперативна банка АД

Основание: „Дарение 85 г. СА „Д. А. Ценов”

И нека този наш взаимен стремеж за нейния просперитет ни съпътства през времето, осмисляйки отговорността, че сме длъжници както на достойните ни предшественици, така и на младото поколение, в чиито ръце е залогът за по-доброто, което предстои!


Проф. д-р Марияна Божинова,

Ректор на СА „Д. А. Ценов” - Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Дарителска Кампания