Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов получи финансиране по бедствията

Само Свищов и Златарица получиха пари от Постоянната комисия за бедствия, аварии и катастрофи. Исканията и проектите на останалите 8 общини в областта останаха без финансиране за първото полугодие на тази година.

310 515 лв. получи Община Свищов за укрепване на свлечения участък по пътя до с. Ореш и десния бряг на Орешка река. Проведена е процедура за избор на изпълнител, предстои сключването на договора, съобщиха от Областната администрация.
Започна почистването на речното корито на р. Бързица в района от моста на жп линията по подстанция Златарица. Правителствената комисия за защита на населението даде 81 128 лв.

Във Велико Търново все още не е приет мостът над Янтра в кв. Света гора. Комисията по бедствията и аварии отпусна 672 хил. лв. Ремонтът се прави от фирмата на Ахмед Мурад и вече са изплатени 500 хил. лв. Работите по моста трябваше да са приключили в края на ноември м. г. През т. г. свлачището на ул. "Опълченска" до Гражданска защита ще се прави с 246 хил. лв. За укрепването на подпорната стена на пътя Големаните-Плаково в края на м. г. бяха отпуснати 24 хил. лв. Обектът ще се изпълнява сега.

В Община Лясковец с 18 хил. лв. се довършва основният ремонт на църквата "Св. св. Константин и Елена" в с. Драгижево. М. г. по работите в храма бяха усвоени 45 хил. лв. В Община Сухиндол продължават ремонти на пътища и мост. През м. г. обектите получиха финансиране общо за 255 хил. лв. Със 115 хил. лв. ремонтират улица в с. Горско Калугерово.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания