Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Успех на свищовските каратисти

Свищовските каратисти Верони Маринов и Тихомир Тодоров спечелиха три медала в европейския шампионат, проведен на 8 юли в Берн, Швейцария.

Както сподели техният треньор, сенсей Марин Маринов, изморителното пътуване с микробус до една от най-забележителните страни в Европа не се е отразило на състезателния дух на каратистите. Първенството е започнало веднага на следващия ден. Първи е играл Верони Маринов в старшата възраст срещу бъдещия шампион на турнира Дежо от Унгария, от когото е загубил с минимална разлика в точките. В среща за третото място обаче Верони е спечелил убедително срещу румънеца Полмолеа и се е окичил с бронзов медал.

При мъжете Тихомир Тодоров се е състезавал в две категории – тежка над 80 кг. и свободна (оупън). На финала в тежката категория той е победил Косентино от Англия и е триумфирал с купата и златния медал на шампиона. На другия финал – опън, Тихомир е загубил срещата си с румънеца Попа и е останал вицешампион, спечелвайки сребърен медал.

Така от общо спечелените 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала от българския отбор, приносът на каратистите от Свищов е 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал, което е показателно за изключително доброто им представяне в това престижно състезание.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания