Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Реализираха 11 местни проекти за 21 хил. лева

Приключи реализирането на 11 проекта от одобрените 20 по Програма за местни инициативи на Община Свищов. От тях 4 са на територията на града, а 7 са от селата. Приключените обекти са: обособяване на пешеходна зона, изграждане на съвременна база, предоставяща подходящи условия за развитието на воден туризъм и спорт, построяване на ограда пред общежитието на СУПЗ "Св.Климент Охридски" в с. Овча могила, изработване на детски съоръжения за игра в 5 детски градини в Свищов, облагородяване на парцели в центъра на с. Горна Студена, отводняване на северната страна на залата за тенис на маса, възстановяване на функционалността на детската градина в с. Царевец, ремонт на читалищата в селата Червена и Морава, изграждане и институционализиране на пенсионерски клуб в село Червена, облагородяване на ул. "Стефан Караджа".
Общата стойност на финализираните проекти възлиза на 21 168 лева. 9 от тях са реализирани от инициативни групи граждани, а останалите 3 от ТД "Алеко Константинов" - Свищов, Съвет по туризъм - Свищов и Тенис клуб "Академик – 2001". До края на септември т.г.се очаква да бъдат финализирани и останалите 9 проекта.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания