Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Известни интелектуалци подкрепят ...

Известни интелектуалци подкрепят Станислав Благов за трети мандат

През последните дни в някои медии се появиха публикации, че е учреден национален инициативен комитет "Съзидание", който ще подкрепи успешните кметове на предстоящите местни избори. Председател на комитета е шефът на изд."Захарий Стоянов" Иван Гранитски, а в него личат още имената на археолога проф. Николай Овчаров, поетесата Лиляна Стефанова, актьора Венцислав Кисьов, Нешка Робева, Антон Дончев, Вежди Рашидов, Любомир Левчев, Недялко Йорданов и други известни интелектуалци. Сред предпочетените от "Съзидание" 43 кандидатури, зад които ще застане, са кметовете на Варна, Бургас, Пловдив, В.Търново, Добрич, Стара Загора и Русе, както и на по-малки общини, сред които е и кметът на община Свищов Станислав Благов.

По повод на споменатите по-горе публикации потърсихме за коментар Станислав Благов, който заяви: "Познавам лично повечето от посочените от комитета успешни кметове на общини. За мен това са хора с доказан опит. Самият аз никога не съм разделял интелектуалците на леви и десни както в Свищов, така и в страната. За мен е важно свищовската общественост да разбере онова, което вършим като стратегия в нашата община. Своеобразната оценка, която ми дава този комитет, за мен в случая е оценка за постигнатото през тези два мандата от целия екип на общинската администрация и от Общинския съвет. Съзнавам, че тази оценка няма да е определяща на тези избори. Не крия, че съм приятно изненадан от попадането си сред избраниците на "Съзидание", въпреки че не съм търсил връзка с този комитет. За мен най-важното е това, което казах още на 13 април т.г.: за изборите ще подам ръка на всички демократични организации - коалиции, партии, граждански сдружения и личности от града и общината с цел обединяване в една обща коалиция "За Свищов", и то по начина, по който го сторихме през 1999 и 2003 г.".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания