Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Общинската банка в Свищов се наложи на...

Общинската банка в Свищов се наложи на банковия пазар

В понеделник "Общинска банка" АД ознаменува с изискан коктейл една година от откриването на финансовия си център в нашия град.

Сред гостите на събитието бяха изпълнителният директор на банката Александър Личев, кметът на община Свищов Станислав Благов, председателят на Общинския съвет доц.д-р Андрей Захариев и депутатът Надка Балева. Поздравление поднесе кметът Благов, който подчерта, че "Общинска банка"АД се справя успешно с предизвикателствата пред банковия сектор и посочи нейното важно място във финансирането на общински проекти. Той подари на Александър Личев бутилка свищовско вино, плакет "Община Свищов-130 години" и комплект издания на Община Свищов и МФ "Алеко Константинов", а на директора на финансовия център Пламен Георгиев - картината "Николай Чудотворец", който е покровител и на банкерите.

"За една година банката завоюва авторитет и позиции на банковия пазар в града. Наш основен клиент е Община Свищов, на която сме отпуснали дългосрочен кредит при най-добрите за България условия. Обслужването на общинския бюджет се извършва безплатно, финансираме и населението и фирмите с дългосрочни и краткосрочни кредити в лева и валута. Извършваме разплащания включително и за земеделски стопани", сподели Пламен Георгиев.

"За този едногодишен период "Общинска банка" показа много добро развитие в град Свищов. Финансовият център, който открихме тук, от общо 16 новооткрити центрове на банката през миналата година е с най-добри показатели и с най-високи темпове на развитие", коментира Александър Личев. "Показахме и едно много успешно сътрудничество с общинската администрация. Отпуснахме кредит, който тогава звучеше почти еретично, на 2.9% фиксирана лихва, но след това се показа, че това е една добра схема за съвместна работа и за прехвърляне на доход от банките към общините", допълни той.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания