Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Слънчевият часовник в свищовския парк "Калето"...

Слънчевият часовник в свищовския парк "Калето" събра в семейство двама млади от София и Букурещ

Слънчевият часовник, изграден в средата на амфитеатъра в свищовския парк "Калето", вече се оформи като предпочитано място за сключване на граждански бракове. Само месец по-късно, след като там се състоя първото бракосъчетание на открито в крайдунавския град, върху слънчевия часовник узакониха връзката си двама млади от българската и румънската столици.

28-годишната Илияна Иванова от София и 34-годишният Овидиу Максименко от Букурещ се врекоха във вечна вярност на 14 юли в присъствието на техните кумове Мариус Николеску и Алина Николае, родители и приятели. Церемонията се състоя под арка от бели и розови балони, издигната в средата на слънчевия часовник. Гражданският брак бе сключен под ръководството на длъжностното лице от Община Свищов Пенка Симеонова.

След полагане на подписите младото семейство бе поздравено с танц на балеринките от Школата по изкуствата при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови". По-късно Илияна и Овидиу, наред със своите гости, се отправиха към църквата "Св. Димитър" в парк "Калето", където двамата младоженци потвърдиха своята вярност един към друг. Тържеството продължи в ресторанта на хотелски комплекс "Калето" в едноименния парк.

Летният амфитеатър в Свищов бе построен миналата година. Вграденият в средата на сцената му слънчев часовник е от типа на така нареченото "полярно измерване на времето". Това го прави забележителен, защото не е известно у нас да има друг такъв слънчев часовник. Погледнат от високо, часовникът има формата на слънце, а мозайката около него е подредена така, че наподобява лъчи.

Геновева ТАНЧОВСКА

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания