Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

"Дунавски туризъм-перспективи за развитие"

По повод международният Ден на река Дунав – 29 юни в Община Свищов се проведе работна среща-инфотур на тема "Дунавски туризъм-перспективи за развитие".
Срещата беше организирана от Община Свищов и Международно пристанище - Свищов съвместно с Търговската камара на окръг Телеорман – Румъния. Присъстваха представители на туроператорски фирми, журналисти и общинари от Румъния и България. След презентация на възможностите за туризъм в Посетителски център Нове, гостите разгледаха древната римска крепост Нове, крепостта Калето и дегустираха елитни вина от Свищовския регион. Прекрасен завършек на срещата беше организирания круиз до островите по река Дунав в близост до Свищов. Г-н Марин Никулча – председател на Камарата за индустрия, търговия и селско стопанство на окръг Телеорман и г-н Георге Пана – заместник-кмет на Община Александрия бяха категорични, че река Дунав ни сближава и развитието на туризма трябва да бъде приоритетна област за бъдещите ни контакти.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания