Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Георги Първанов бе част от празника на град Свищов

Президентът на Република България откри светлинната композиция "От тук изгря свободата" вечерта на 27 юни – празника на град Свищов. Държавният глава уважи тържеството по повод 130-годишнината от освобождаването на града от турско робство. Светлинното шоу беше показано за първи път в местността Паметниците, там, където преди 130 години са се водили първите сражения от Руско-турската осовободителна война.

Трикольорна светлинната композиция представлява художественно осветление на централния паметник на признателност в местността Паметниците.
С празнична литургия започнаха тържествата по повод 130-годишнината от Освобождението на Свищов.
На тържествена сесия на Общинският съвет бяха прочетени поздравителни адреси от цялата страна и изказани лични поздравления от побратимени на града ни общини.
Великотърновският митрополит Григорий отслужи утринята в храм "Св. Преображение". Веднага след това в градската градина концерт изнесе военния духов оркестър на Националния военен университет "Васил Левски". Музикантите от търновския военен университет участваха и в дефилето на площад "Алеко", в което се включиха Гвардейският духов оркестър и мажоретния състав на Първо българско читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови".

Изложба "Свищовско общинско управение в документи" беше открита във фоаето на Община Свищов. Експозицията е направена от Държавния архив в старата столица. В сряда бе открита и паметна плоча за времето на дислоциране на военни поделения в Свищов.

Със заупокойна молитва в местността Паметниците започна тържествената вечер. Гражданите на Свищов и гостите на града присъстваха на блъгодарствен молебен за освобождаването на града и ритуал по полагане на цветя. Финал на празничната вечер сложиха концертните изпълнения на Мариана Попова и Държавна филхармония – Враца, последвани от празнични илюминации.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания