Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ШАРС ни даде модел за гражданско участие

"ШАРС даде модела на гражданското участие при вземане на важните решения в проведените в Свищов два етапа на "Обществен форум". Затова в годините на преход в Свищов постигнахме много. Убеден съм, че местните органи на управление ще се възползват от практиките в Обединена Европа, за да реализираме добри инвестиционни програми и политики. Благодарни сме за направеното в града ни в сътрудничество с ШАРС". Това заяви кметът на общината Станислав Благов в сряда по време на срещата си с директора на ШАРС за България Хайнц Кауфман и със Симоне Гигер, програмен сътрудник, отговарящ за България в централата на ШАРС.

Кметът Благов каза, че през двата етапа на реализиране на програма "Квартален форум" бе зададен моделът, който се използва и в момента при разгръщане на инвестиционната програма на общината. "От три години ние реализираме наш собствен проект - Програма местни инициативи. По време на неговите сесии бяха инициирани десетки проекти, целящи повишаване качеството на жизнената среда в кварталите на града. Именно участниците във форума прецениха кои от идеите за проекти да бъдат реализирани", допълни Станислав Благов.

"Смятам, че в Свищов изпълнихме двете основни цели на проекта - повишаване на гражданското участие при решаването на проблемите на града и реализирането на множество проекти. Надявам се устремът ви в създаването и реализирането на проекти да продължи и с навлизането на европейските структурни фондове.", коментира Хайнц Кауфман.

Той имаше възможност преди срещата с г-н Благов да разгледа амфитеатъра в парк "Калето", спортни площадки и кът за отдих, реализирани от общината в сътрудничество с ШАРС.

Общо 340 хил. лева осигури агенцията през двата етапа на реализиране на "Квартален форум" в нашия град. "250 млн. лева e инвестирала в България ШАРС от 1992 г. до днес. Само по програма "Квартален форум", реализирана в 40 български общини, са осигурени около 6 млн. лева от 2000 година насам", отчете Кауфман. Партньори на агенцията през годините са били както общини, така и културни, образователни организации и обществени институции.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания