Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

1966 чужди туристи за 5 м. посрещна пристанище...

1 966 чужди туристи за 5 месеца посрещна пристанище Свищов

От началото на 2007-ма до края на май на Международно пристанище-Свищов са акостирали 17 международни пасажерски кораба с общо 1966 пътници, съобщиха от администрацията на порта.

Сред акостиралите плавателни съдове има кораби от Австрия, Германия, Швейцария и други.

Само за първия уикенд на юни, след пускане на новата корабна линия Свищов – Зимнич, са регистрирани 718 пасажери между двата бряга. Общо 929 румънски граждани пък посетиха Свищов през Дунав от началото на юни т.г. През първите 3 дни на юни порт Свищов е посрещнал 718 румънски граждани, а на 8, 9 и 10 юни румънските посетители са били 111. Градът ни се посещава предимно от румънски граждани от близкия окръг Телеорман, които откриват нов и атрактивен начин за евтино пазаруване у нас. Румънците предпочитат да оставят колите си в съседния Зимнич и след 10-минутно плаване с кораб да слязат директно в централната част на Свищов.

По-голямото разнообразие от модни магазини и заведения с по-ниски цени е основната причина за интереса на съседите, предпочели атрактивния круиз през уикенда с единствения засега и в Румъния, и в България 200-местен кораб "Вихрен", разполагащ с три палуби, ресторант и кафене. По-високият стандарт на румънците им позволява свободно да плащат преминаващата корабна такса в двете посоки от 5 евро за възрастен и 2,5 евро за деца.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания