Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Денят 24 май в Свищов

С празнично училищно шествие започна 24 май, денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в град Свищов.

Ученици и учители от всички училища и детски градини рано сутринта тръгнаха от площад "Свобода", предвождани от духовия оркестър на НВУ "Васил Левски" от град Велико Търново. Тържествената процесия премина по главната улица на града и завърши на площад "Алеко", на който се състоя общоградското отбелязване на празника.

На този ден по традиция кмета на Община Свищов, г-н Станислав Благов, връчи грамоти и награди на всички отличили се ученици от община Свищов, за техните изяви в общински, областни, национални и международни конкурси и състезания, и за активното им участие в редица извънкласни дейности.

Специални гости на град Свищов бяха струнен квинтет "Мистик" от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство гр. Пловдив. Петте атрактивни дами, изнесоха кратък концерт, с който впечатлиха свищовската публика.

Празничният химн в прослава на светите братя бе изпълнен от Детски хор под ръководството на г-жа Възланова.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания