Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кампания "СТОП НА ВАНДАЛИЗМА!"

Уважаеми съграждани,

Община Свищов стартира кампания "СТОП НА ВАНДАЛИЗМА!". Тази инициатива бе провокирана от нееднократните прояви на грубо посегателство върху обществени обекти от недобросъвестни жители на общината.

През последните години Община Свищов, вложи много труд и средства, собствени и привлечени, в преобразяването на нашия град и села. Резултатите от тези усилия може да се видят както в централната градска част (парк "Калето", градските градинки, основните пътни артерии и др.), така и в крайните квартали (спортни и детски площадки, ремонт улици и др.) и в селата (спирки, детски площадки и др.). Чрез Програмата за местни инициативи бе предоставена възможност на инициативни групи от граждани да решат конкретни проблеми в квартала или улицата на която живеят. По-голяма част от тях обновиха и облагородиха междублоковото си пространство, изградиха площадки за отдих и забава.

Но всичко постигнато до тук няма да продължи да съществува във функционален и привлекателен вид, ако не спрем набезите на отделни лица от нашата местна общност, които чрез своя негативизъм и желание за разрушение потъпкват усилията на всички нас.

За да противодейства на тези актове на унищожение общинската администрация, съвместно с Общински съвет – Свищов, обявява началото на кампания "СТОП НА ВАНДАЛИЗМА!". Приканват се всички граждани, свидетели на вандалски прояви в Свищов и съставните села на общината, водещи до разрушаване и погубване на обществената собственост да подадат информация, включително и снимков материал в Община Свищов на: тел: 0631/ 60582, 60945 и
e-mail: stopnavandalizma@svishtov.bg.

Чрез кампанията, местната власт ще може да насочи усилия и финансови средствата не само за възстановяване на разрушеното, а и за изграждане на ново. Новото, което затвърждава Свищов като красив и уютен град.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания