Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Международния ден за солидарност с ромите

Миналия петък на пристанището в Свищов за втора поредна година бе отбелязан Международният ден на ромите - 8 април. Честването на празника, който тази година съвпадна с Великден, бе по инициатива на НПО "Рома прогрес" в с. Козловец с председател Дочка Гецова. В него участваха жители на селото и директорът на общинска дирекция АПИО Стоян Парашкевов. "8 април е ден за отдаване на почит към всички невинни жертви на гоненията и насилията срещу ромското население през различните исторически епохи и най-вече на "ромския холокост", на безмилостния геноцид над етноса ни по време на Втората световна война", припомни в краткото си слово повода за Международния ден на ромите Дочка Гецова. След едноминутно мълчание присъстващите хвърлиха в река Дунав червени карамфили като символ на пролятата кръв от загиналите роми.

По късно ромите бяха приети от кмета на общината Станислав Благов. Стана известно, че ромската общност в Козловец има подкрепата на кметската управа, с която провеждат конструктивни диалози, съвместно работят по актуални за тях проблеми, свързани и със социалната им неравнопоставеност. Със звено "Интеграция" пък съвместно работят по различни инициативи. Една от участничките в срещата изяви желание за организиране в селото на професионалното обучение за шивачки с оглед по-лесно намиране на работа. В края на срещата кметът Благов отправи към гостите си пожелания за здраве и за реализация в обществото ни, вече неразделна част от Европейския дом.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания