Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

АКЦИЯ "СЛИВИ ЗА СМЕТ"

В петък, 13 април, в еко-кът "Персина" се проведе акция "Сливи за смет" организирана от Община Свищов, по проект "Разширяване и облагородяване на еко-кът "Персина".
Целта на начинанието бе почистване на интерпретационния кът и околното му пространство, както и заобикалящата го част от парк Персина.
В акцията участваха ученици от две свищовски училища СОУ "Николай Катранов" – ІV клас и СОУ "Димитър Благоев" – VІ клас, членове на сдружение "Земя завинаги" и граждани.
В резултат на усиления и ентусиазиран труд на децата бяха събрани значително количество отпадъци – пластмасови бутилки, стари рибарски пособия, ръждясали метални предмети, найлонови изделия, изоставени домакински съоръжения и др. Същите бяха извозени до градското сметище с помоща на Общинска служба "Чистота".
След приключването на акцията на учениците бе предоставена възможност собственоръчно да поставят по дърветата около еко-къта, изработени по проекта къщички за птици.
Преди награждавено на най-отличилите се в почистването, всички участници се подкрепиха със скромна закуска и минерална вода.
В надпреварата "Сливи за смет", категория "Най-много събрани отпадъци", на първо място се класираха Октай Адем от СОУ "Д. Благоев" и Янек Иванов от СОУ "Н. Катранов". Почетното второ място заслужи Асен Ималов – СОУ "Н. Катранов". Отличилите се на трето място са отново двама. Това са Весела Пенкова от "Н. Катранов" и Полина Гьормова от СОУ "Д. Благоев".
На класиралите се на първите три места бяха връчени предметни награди осигурени от фонда на проекта. Грамоти за участието си в акция "Сливи за смет" получиха всички ученици, учители и граждани, дали своя принос за нейното осъществяване.
Събитието бе отразено от местните кабелни телевизии.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания