Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Изложби на художници

В рамките на програмата "Пролетни празници – Свищов 2007", във фоайето на Общината бе открита традиционната пролетна изложба на свищовските художници. Представени са 42 творби от 16 автори – живопис, графика, акварел, дървопластика и художествена фотография.

А в художествената галерия "Николай Павлович" любителите на изобразителното изкуство могат да посетят изложбата на русенския художник Атанас Владимиров. Той се представя с 32 творби – нежни натюрморти, пейзажи с мотиви от Русе и околните селища и камерни композиции, в които фигурите плуват по Шагалски в приказно-картинно пространство.

Атанас Владимиров е роден в Русе през 1949 г. Работи в областта на графиката, живописта и дърворезбата. Участвал е в общи художествени изложби в страната, има и 7 самостоятелни. Негови творби се намират в НХГ, в галериите на Русе, Разград и др., както и в частни колекции. Работи като учител по изобразително изкуство.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания