Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов отново срещу АЕЦ "Белене"

С 23 гласа "за" местният парламент в Свищов подкрепи съвместната декларация на участниците в българо-румънската среща миналата седмица, на която бе изразено несъгласие за строителството на АЕЦ "Белене" и на хранилище за радиоактивни отпадъци в региона.
Чрез електронната система за гласуване 27-общински съветници дадоха поименен вот и по-късно разпечатка от гласуването бе предоставена на присъстващите медии и граждани.

Четиримата съветници, които не подкрепиха декларацията, са от групата на БСП, информира Дарик радио.

"Против" гласуваха Славко Данаилов и Петьо Петров, а "въздържал се" бе вотът на доц. Милка Томева и Теменуга Нейкова.

След подкрепата на общинския съвет съвместната декларация на участниците в българо-румънската среща стана официален документ на Община Свищов.

"Изразяваме тревога от намеренията на българското правителство да довърши на всяка цена строителството на АЕЦ Белене, независимо от несъгласието и протестите на населението. Това строителство заплашва бъдещето на региона и му отрежда ролята на територия със затихващи функции", се казва в декларацията.

По време на форума участниците настояха пред главния прокурор и омбудсмана на България "за незабавна проверка на законността, целесъобразността и процедурната издържаност на подновяването на строителството на АЕЦ Белене".

Лили Георгиева

по информация от www.sv_news.bg

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания