Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Л. Тошев-18 цели пред бъдещите евродепутати от СДС

Лъчезар Тошев представи 18 цели пред бъдещите евродепутати от СДС

В неделя в зала №1 на Община Свищов се проведе среща на Лъчезар Тошев, втори в националната листа на СДС за евродепутати, със симпатизанти, съмишленици и членове на синята партия.

Срещата бе посветена на 50-годишнината от основаването на Европейския съюз и в нея взеха участие кметът на общината Станислав Благов и председателят на Общинския съвет доц.д-р Андрей Захариев.

Пред гражданите, посетили срещата, Лъчезар Тошев представи 18-те цели, които бъдещите евродепутати на СДС ще отстояват в Европарламента. Първата от тях е отваряне на трудовия пазар на ЕС за България и свободното движение на стоки, капитали и услуги, а втората - политика на ниски данъци и противопоставяне на идеите за повишаване на данъчното облагане в съюза. Г-н Тошев заяви, че в европарламента СДС ще работи и против предложението за увеличаване с 31% на акциза върху горивата в ЕС. Друга основна задача на сините е усвояване на парите от европейските фондове, което СДС ще настоява да става прозрачно и в приоритетни за страната ни проекти. Сред останалите задачи са присъединяване към Шенгенското споразумение, което ще облекчи граничния контрол, изграждане на единен пазар и улесняване на достъпа на български стоки, изпълнение на Лисабонската стратегия за увеличаване на конкурентноспособността в ЕС и пр. Като свои задачи СДС определя и политиката за младежта и високите образователни стандарти, екологията, подкрепата за европейската конституция и превръщането на страната ни в "новия тигър на ЕС" чрез осигуряване на висок и устойчив икономически растеж.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания