Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В Драгомирово снимат филм за Хемингуей

От сряда в Драгомирово започнаха снимките на български филм с международно участие с работното заглавие "Единствената любовна история, която Хемингуей не описа".

Режисьор на филма е Светослав Овчаров, известен на публиката с над 25 кинематографични творби, между които "Лист отбрулен", "Стефан Стамболов – създателят и съсипателят", "Фердинанд Български" и др. Най-новият му проект е игралният филм "Единствената любовна история, която Хемингуей не описа".

Проектът е спечелил наградата на Балканския филмов фестивал за сценарии в Солун още през 2004 година. Действието на филма се развива на малка българска жп гара – в случая на гарата в с. Драгомирово, през 1922 година. Ролята на 23-годишния Хемингуей, който тогава е бил военен кореспондент и е отразявал бойните действия между Гърция и Турция, ще се изпълнява от млад американски актьор, избран на кастинг в Ню Йорк.

Кметът на Драгомирово Христо Йорданов потвърди, че снимачният екип вече е пристигнал и че от 20 дни на гарата в селото се извършват усилени ремонтни дейности. В ретро стил са оформени чакалнята и малкият ресторант. Очаква се само пристигането на актьорите.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания