Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Учреден Нац. комитет за 130 г. от Освобождението

В навечерието на 3-ти март, в зала 7 на НДК, кметът на общината Станислав Благов участва в учредяването на Национален комитет за подготовка на честванията, посветени на 130-годишнината от Освобождението на България. В него са включени представители на централната власт, депутати, кметове на градовете, които имат отношение към Руско-турската освободителна война, видни писатели, интелектуалци.

Празничните прояви за достойното отбелязване на тази светла дата от българската история започват през пролетта на т.г. Те ще следват хронологията на Руско-турската война от 1877-78 година. По препоръка на президента Георги Първанов представените общински, областни и национални инициативи трябва да бъдат обобщени, за да бъде отдадено национално измерение на това значимо за страната ни честване.

Кметът Благов е отправил покана към президента за личното му участие в празненствата в Свищов на 27 юни. "Естествено е националните чествания да започнат от първия освободен град Свищов. Затова до края на седмицата ръководителите на културните институции в града ни трябва да набележат празничните прояви и ангажиментите на Общината. При учредяването на комитета получихме уверението за подкрепа и съдействие и от посолството на Русия, и от президентството", заяви кметът Благов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания