Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Нов екопроект за Персина

На 16 февруари Община Свищов подписа договор с МОСВ за финансиране на проект "Разширяване и облагородяване на еко-кът "Персина" по Програма за малки безвъзмездни помощи на природен парк "Персина" с продължителност 4 месеца. Проектът е на стойност 14 689 лв., от които 7 338 лв. от проектният фонд на програмата.

Той цели предлагане на нови възможности и условия за развитие на екотуризъм чрез надграждане на съществуващата материална база в еко-кът "Персина" и утвърждаването му като екологично чисто място за отдих и риболов.

В рамките на проекта ще се популяризира парка и еко-кът "Персина" чрез публикации, репортажи и подробни информации в регионалните медии и в сайта на Община Свищов, изграждане на огнище и плаващ понтон, закупуване на лодка, колесар и спасителни жилетки, направа стойки за велосипеди. Ще се проведет опознавателна обиколка с лодка и "Урок на открито" за най-малките ученици от Свищов. За по-голяма атрактивност се предвиждат и две прояви в еко-къта - акция "Сливи за смет" за почистване на замърсени с отпадъци райони в парка с награди за най-активните и състезание по спортен риболов при откриването на обновения еко-кът с награди за най-случил рибар и за най-добре запознатият с видовете уловени риби, рибарски пособия и принадлежности.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания