Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Гражданите проявиха интерес към Бюджет 2007

Миналия петък следобед в зала 1 на Общината се събраха представители на местната власт - кмет и негови заместници, главният финансист, председателят на ОбС, служители от общинската администрация (ОА), шефове на общински фирми, общински съветници и граждани, за да се запознаят с отчета за изпълнението на "Бюджет 2006" и проекта за "Бюджет 2007", представени от кмета на общината Станислав Благов.

Той определи 2006-та като много добре приключила бюджетна година. От приходната част на "Бюджет 2006" в размер на 14 948 742 лв. са изразходвани 13 451 хил. лв. От тях средствата за изпълнение на инвестиционната програма са 3 349 491 лв. Кметът посочи и по-основните реализирани обекти и отбеляза, че размерът на инвестиционната програма за 2006 г. е съизмерима с първите три години от първия му мандат. Всичко това е факт благодарение на ОА, ОбС и най-вече на отношението на съгражданите ни към този процес на обновление на града ни. Сега, след финализиране на инвестиционната програма, кметът отговори и на коментари, правени през годината, по отношение на някои инвестиции: "Новото техническо решение и промяната на инфраструктурата на пл. "Свобода" и ул. "Цар Освободител" представлява за нас най-сериозното постижение. Какви ли не коментари чухме – че плочките се правени по два пъти и се плащани по три пъти. Или че паветата са били изнесени нанякъде и т.н. Няма обаче някой в град Свищов – жител или гост да не е доволен от вида на пл. "Свобода". Естествено и аз като кмет имам забележки по изпълнението на западната част на пл. "Велешана". Сигурен съм, че през 2007 г. ще се поучим от слабостите и ще имаме възможност за коригиране на някои от начините за инвестиране", допълни кметът.

Той сподели и тревогата си и от проблемите на МБАЛ. Според него в общината има резерви да се подобри икономическото състояние на болницата. Отношение по изпълнение на "Бюджет 2006" взе и председателят на ОбС доц. д-р Андрей Захариев, който посочи високата активност на гражданското общество в реализиране на идеите за подобряване на стандарта на живот и инфраструктурата в отделните квартали.

"Бюджет 2007" е първият европейски бюджет на община Свищов. Много ми се иска, заставайки пред вас за осми пореден път и представяйки проекто-бюджета на общината, да заредим жителите на общината с оптимизъм. 13 550 000 лв. е планираният размер на бюджета за тази година. Смятам, че през 2007-ма общината ще успее да реализира по-сериозен икономически растеж", заяви кметът.

Въпреки че дебатът не бе точно върху същността на бюджета и не бяха направени съществени предложения, тазгодишното обсъждане премина при по-голям граждански интерес в сравнение с предходни години.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания