Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Подписаха за 31 години концесията на Пристанището

Договорът за концесията на "Пристанищен терминал Свищов" бе подписан миналия четвъртък от министъра на транспорта Петър Мутафчиев и изп. директор на "Драгажен флот Истър" АД Румен Йорданов. На подписването в министерството на транспорта присъства и кметът на общината Станислав Благов.

Чрез отдаването на концесия свищовският пристанищен терминал придобива самостоятелност извън русенския комплекс. Срокът на концесията е 31 години, като концесионерът се задължава през първите 2 години да инвестира в терминала не по-малко от 3,212 млн. лева. За целия срок на концесията инвестициите трябва да нараснат до около 29 млн. лева. Общият ефект от нея се очаква да възлезе на около 22,830 млн. евро.

Общинското ръководство очаква оттук нататък пристанищният комплекс да се превърне в третия значим фактор, който да спомогне за развитието на трансграничния транспорт и на туристическия потенциал на града. Амбициозната задача на концесионера е годишно на свищовския бряг да акостират 25 000 туристи.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания