Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Белгийци искат свищовската казарма да строят завод

Към бившата свищовска казарма проявявят инвестиционен интерес белгийски бизнесмени.

Намерението на техния консорциум е да кандидатства за закупуване на терена на закритото инженерно поделение за построяване на завод за производство на газобетонни модули от итонг за сглобяеми жилища, съобщи председателят на общинския съвет доц. Андрей Захариев. Преди консорциумът да уведоми общинската ни управа за предпочитанията си за изграждане на предприятието в запустелия район на бившата казарма, негови представители са проучвали възможност за такова строителство в унгарския град Сегед.

Два са определящите фактора за избора на нашия град - пазарната конюнктура в региона, както и обявените преди броени дни от военното министерство дузина военни обекти за продажба или замяна срещу други имоти, между които са и свищовските казарми.

Белгийските бизнесмени имат вече заявка за участие в търга и предложената от тях цена за площта от 336 дка на порутената бивша казарма е 30 млн. лева. Ако сделката бъде финализирана, то в строителството на тази фабрика биха намерили работа от 500 до 1000 наши съграждани. Намеренията на чуждестранния работодател е бъдещите работници да получават заплати от 300 до 600 евро, поясни намеренията на белгийския консорциум доц. Захариев.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания