Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Съвместна тържествена общинска сесия Свищов-Зимнич

Двадесет общински съветници от Зимнич начело с кмета Петре Първу прекосиха вчера с кораб Дунава, за да участват в съвместна тържествена сесия заедно с колегите си от Свищов.

Събитието бе по повод приемането на България и Румъния за пълноправни членки на ЕС и бе приветствано със специално обръщение, изпратено от председателя на Постоянната комисия по местно самоуправление към Народното събрание Ремзи Осман.

Сесията започна с химните на България и Румъния и с приветствия от страна на кметовете на Свищов и Зимнич – Станислав Благов и Петре Първу. И двамата изразиха задоволството си от добрите взаимоотношения между двата съседни града.

Национално събитие за България нарече свищовският градоначалник съвместната тържествена сесия. Той припомни и за съвместно осъществените проекти "Здравеопазването от двете страни на Дунава". "Нашата обща мечта – наше реално бъдеще" и др.

Кметът на Зимнич заяви, че най-голямата радост за него е възможността да пресича границата единствено с личната си карта. Той заяви и задоволството си от осъществения трафик на общинския кораб на Зимнич, който вече три пъти седмично ще превозва пътници от Зимнич до Свищов, и за желанието на своите съграждани да гостуват на свищовските си приятели.

И двамата кметове изразиха намеренията си от ползотворното сътрудничество за в бъдеще и за осъществяване на общи проекти в рамките на ЕС.

След тържествената сесия присъстващите в залата кметове и общински съветници от двата града си направиха обща снимка за спомен от първата проведена съвместна сесия. Румънските гости заедно с дамокините си писетиха изложбата "България на длан", експонирана в туристическия център, в района на разкопките на древното римско селище Нове.

из в-к "Борба"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания