Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ЗАЩО ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СВИЩОВ НЯМА ДА РАБОТЯТ?

ЗАЩО ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ В СВИЩОВ НЯМА ДА РАБОТЯТ?
Добавена на: 2020-11-18 10:22:54

Уважаеми съграждани,
Скъпи родители,Община Свищов и Общински кризисен щаб предприеха действия за преустановяване работата на детските градини, съобразно общата епидемична ситуация и разбира се вземайки под внимание данните на заболелия педагогически и непедагогически персонал, медицинските служители и децата в детските заведения в Свищов.

Ситуацията в цифри изглежда така:Общ брой деца в градините: 811

Брой болни деца: 102 или 13% от общия брой

_________

Общо брой педагогически специалисти: 75

Брой педагогически специалисти в болничен: 22 или 29 % от общия брой

_________

Общ брой непедагогически персонал: 90

Брой непедагогически персонал в болничен: 23 или 26 % от общия брой

/различни длъжности, някои от които са единствена бройка за детското заведение/

_________

Общ брой медицински специалисти: 7

Брой на медицинските специалисти в болничен: 4 или 54% от общия бройТака представената здравна картина поставя в невъзможност детските градини да организират учебния процес, безопасността и качествените грижи за децата във време на пандемия.

Драстично намаления медицински персонал затруднява упражняването на качествен филтър върху здравословното състояние на децата, които пристигат сутрин. Липсата на достатъчно медицински и обслужващ персонал намалява ефективността върху осъществяването на противоепидемичните мерки и дезинфекцията в помещенията.Създалата се обстановка поставя в риск здравето на децата, което е управленска отговорност и отговорност на персонала във времето, когато те са в детската градина. Тази отговорност е прекалено голяма, за да бъде пренебрегната. Убедени сме, че поверявайки децата си на чужди грижи, всеки родител има доверие и очаква правилни решения за живота и здравето на детето си, което всъщност е най-важното.

Съжаляваме за неудобството, което изпитват някой семейства при така създадената ситуация, но тя не е по желание, а наложителна и причинява неудобства на всички ни.Призоваваме за разбиране и спазване на противоепидемичните мерки, с цел ограничаване разпространението на заразата и излизане по-бързо от здравната криза.КРИЗИСЕН ЩАБ – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Дарителска Кампания