Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поздрав от кмета на Свищов Генчо Генчев по повод Деня на славянската писменост и култура - 24 май

Поздрав от кмета на Свищов Генчо Генчев по повод Деня на славянската писменост и култура - 24 май
Добавена на: 2020-05-24 00:00:49

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА, ИЗКУСТВАТА И КУЛТУРАТА, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

Поздравявам Ви с Деня на българската просвета и култура, и на славянската писменост!
 
24 май е най-светлият и най-съкровеният български празник, посветен на епохалното дело на светите братя Кирил и Методий и олицетворяващ вечния стремеж към знанието. Всяка година посрещаме този ден с много усмивки и радост, а градът се изпълва с надежда и вяра. През 2020 година, празникът няма да бъде същия. Ред причини промениха нормалното ни ежедневие и празниците ни. Няма да го има общоградското шествие, нито празничното тържество. Ще се лишим и от церемонията по награждаване на отличниците, заслужилите учители и деятели на културата, които безспорно заслужават нашето признание. От свое име и от името на Общинското ръководство, изразявам дълбокото си уважение към успехите на всички Вас! Нашият израз на признателност за успехите Ви ще отправим по възможно най-добрия начин, в друго време и при по-добри условия.
Независимо от необичайната обстановка и всички ограничения, искрата на празничното настроение трябва да гори в нас и винаги да носим в сърцата си дни като 24 май. Пред свободата на будния български дух не издържаха дори оковите на многовековното подтисничество, затова сме длъжни да устоим на днешните предизвикателства и да съхраним жаждата за знания, порива за творчество и любовта към всичко родно.
 
Уважаеми учители и културни дейци,
Благодаря Ви за цялото усърдие, търпение и любов, които влагате в своята работа! Поздравявам Ви за успешното въвеждане на дистанционната форма на обучение и за всички Ваши новаторски решения! Пожелавам Ви много здраве, сили и вяра, за да продължите благородното си дело, в името на българското образование и изкуство!
 
Скъпи ученици и Вие зрелостници,
Поздравявам Ви за проявената дисциплина в извънредната форма на обучение и за всички други успехи, които завоювате, и които ни карат да се гордеем с Вас!
Пожелавам Ви да бъдете трудолюбиви в уроците и безгрижни в забавленията! Пожелавам на онези от Вас, които се дипломират да го направят успешно, а след това да изберат желаното професионално развитие! Ако има такива, които се колебаят – не забравяйте, че винаги може да изберете нашия университет – Стопанска академия „Димитър А. Ценов“. Но където и да Ви отведат мечтите, не преставайте да се учите, защото знанията винаги ще Ви помагат да ги сбъдвате.
Колкото и необичайна да е ситуацията, в която се намираме днес, нека си пожелаем здраве и успешно приключване на учебната година и на всяко творческо начинание!
Нека следващите дни бъдат светли и спокойни!
 
Честит празник!
 
 
 
ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
Кмет на община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Дарителска Кампания