Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С проект за близо 10 хиляди лева ще бъде облагороден площадът на свищовското село Вардим

С проект за близо 10 хиляди лева ще бъде облагороден площадът на свищовското село Вардим
Добавена на: 2020-04-30 17:09:43

С реализиране на проекта за обновяване на околното пространство ще бъде завършен и цялостният облик на центъра на селото

Проектът „Обичам природата – обичам Вардим“ е един от одобрените за финансиране проекти на община Свищов в обявения от МОСВ и ПУДОСС конкурс на тема: “Обичам природата – и аз участвам”.
Основната цел на проекта, който е на стойност 9 950,00 лева, е почистване, озеленяване и ремонт на площада на центъра на село Вардим. През 2019 г. по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. бе извършен ремонт на читалищната сграда, а сега с реализиране на проекта за обновяване на околното пространство ще бъде завършен и цялостният облик на центъра на селото – красива и изцяло обновена читалищна сграда и хубаво парково пространство.
Идеята на проект „Обичам природата – обичам Вардим” отразява една отдавнашна мечта на местното население да се облагороди селото чрез създаване на красиви паркови зони. Като китно селце на брега на река Дунав, красиво с природата си и местата служещи за отдих и отмора, е важно то да се запази и осъвремени. В проекта се предвиждат дейности, свързани с озеленяване, почистване, поставяне на пейки, кошчета за разделно събиране на отпадъци и монтиране на беседка.
Изпълнението на проекта ще промени изцяло облика на селото, придавайки му нова естетична и здравословна среда.
С предвидените дейности ще се затвърди екологичното възпитание на децата и учениците в селото, както и на част от неговите жители. Ще провокира любов към чистата околна среда и необходимостта от опазването ѝ.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания