Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поздрав от кмета на община Свищов Генчо Генчев по повод Възкресение Христово

Поздрав от кмета на община Свищов Генчо Генчев по повод Възкресение Христово
Добавена на: 2020-04-18 23:04:06

Скъпи съграждани,

Обръщам се към Вас в навечерието на най-светлия християнски празник Възкресение Христово, за да Ви поздравя и да Ви благодаря за търпението и добрината, които срещнах във Ваше лице през изминалите дни. Странната ситуация, в която изпаднахме, сякаш беше изпратена като изпитание на духа и вярата ни в дните на Великия пост. Като при всяко изпитание, приемането на новите правила и промяната на ежедневните ни навици е труден процес. Разбираемо е, че някои не са съгласни с наложените ограничения, а други са крайни в усилията за справяне с връхлетялата ни здравна, социална и икономическа криза. Въпреки това мога да отбележа, че срещнах повече разбиране и съпричастност и по-малко несъгласие и съпротива при изпълнение на противоепидемичните мерки в борбата срещу COVID-19. Това ме кара да се чувствам обнадежден, че можем да бъдем сплотено общество.
До днес, в създалата се ситуацията имах честта да работя с екипа на Общинския кризисен щаб, в състава на който влизат безупречни професионалисти, представители на различните общински и държавни институции. С тяхна помощ и съдействие бяха предприети своевременни мерки, които стриктно реализирахме и това отчитам, че имаше своя положителен резултат. Искам да поднеса своята благодарност към тях, но и към кметовете на кметства, които строго въведоха в изпълнение всички предписания в населените места от общината. Благодаря на служителите от РУ „Полиция“ – Свищов, РСПБЗН – Свищов, Общинските социални центрове, Общинско предприятие „Чистота“, Общинско звено „Сигурност и контрол“, Стопанска академия, РЗИ – Велико Търново и на всички други институции, с които си взаимодействаме в процеса на работа. Благодаря на медицинския и неспециализирания персонал на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – Свищов за бързата мобилизация и безпрекословната готовност да откликнат адекватно на ситуацията. Не на последно място искам да благодаря на отзовалите се доброволци и на участниците в проведените мероприятия, както и на всички добри хора – граждани и представители на бизнеса, които се включиха в дарителската кампания в подкрепа на усилията за справяне с извънредното положение. Благодаря на всички Вас, гражданите на община Свищов за проявената отговорност и търпение. Разчитам, че ще запазим това търпение и ще издържим оставащото време на изолация и лишения, за да можем по-скоро да продължим живота си както преди.
В цялата тази ситуация искам да поднеса своите извинения за причинените неудобства от издадените заповеди и разпоредби, но в положение на извънредност няма място за колебание, а само от навременни и точни решения. Силно се надявам резултатът от тях да остане положителен до края и в нашата община да няма случаи на заразени и болни хора.
Във връзка с опазването на личното ни здраве и на хората около нас, мерките за борба с епидемията са още по-строги по време на празничните дни. Носенето на маски и други предпазни средства на обществени места е задължително. Посещението на храмовете ще се осъществява при извънредни условия. Свещите ще се продават и палят на открито. Гражданите трябва да спазват дистанция помежду си и да избягват струпванията на едно място.
Призовавам Ви да продължим да спазваме общоустановените правила и да не даваме воля на празничния порив у нас, а само на дълбоко съкровената вяра в по-доброто и светло бъдеще. Нека молитвите ни бъдат искрени, независимо дали ги отправяме в храма или в дома си, защото силата на техните послания е толкова голяма, колкото е голяма вярата ни.
 
Пожелавам светъл празник и благословени дни за всички!
Честито Възкресение Христово!
 
 
ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
Кмет на община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания