Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

АКТУАЛИЗИРАНА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЛАРВИЦИДНАТА ОБРАБОТКА СРЕЩУ КОМАРИ

АКТУАЛИЗИРАНА ИНФОРМАЦИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ЛАРВИЦИДНАТА ОБРАБОТКА СРЕЩУ КОМАРИ
Добавена на: 2020-04-15 09:41:37

Ларвицидната обработка ще се извърши на 17.04.2020 г. (петък) след 06,00 ч. /при благоприятни метеорологични условия/ със самолет

     Във връзка мерките за борба срещу комарите, община Свищов уведомява, че ларвицидната обработка на влажни зони със застояли води, блатисти местности и временни водни басейни с нетечащи води ще се извърши на 17.04.2020 г. (петък) след 06,00 ч. /при благоприятни метеорологични условия/ със самолет.
     Основните територии, които ще се третират са – блата Вардим и Свищов, м. „Янково гърло” и крайбрежието на р. Дунав от Лимана на с. Вардим до АЕЦ „Белене”.
     Третирането ще бъде с препарат ВектоБак  12 АС. При третиране с ВектоБак  12 АС няма ограничения за достъп на хора и животни до третираните зони. Безвреден е за бозайници, птици и риби. Не е опасен за полезната ЕНТОМОФАУНА И ПЧЕЛИТЕ.
 
     През следващата седмица, в периода 21-24.04.2020 г., при благоприятни климатични условия ще започне обработка на тревните площи на обществени места, паркове и детски площадки срещу кърлежи и бълхи.
 
     Молим гражданите да се съобразяват с указателните табели на наземно третираните площи и спазват посочения на тях карантинен срок!      
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания