Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Развитието на Детско-юношеската школа е сред приоритетите на ръководния състав на ОФК „Академик“ Свищов

Развитието на Детско-юношеската школа е сред приоритетите на ръководния състав на ОФК „Академик“ Свищов
Добавена на: 2020-02-06 09:57:27

Развитието на Детско-юношеската школа е сред приоритетите на ръководния състав на ОФК „Академик“ Свищов
Развитието на Детско-юношеската школа е сред приоритетите на ръководния състав на ОФК „Академик“ Свищов

"Ще се стремим към един по-професионален подход, ясно осъзнавайки, че „Академик“ е клуб с история и традиции", категорични са от ръководството на клуба

В Свищов се проведе първата от регулярните срещи, които предстои да се провеждат ежемесечно между треньорския състав на Детско-юношеската школа към ОФК „Академик“ Свищов и Управителния съвет на клуба. Срещата се състоя в административната сграда на община Свищов, а неин домакин беше ресорният зам.-кмет Илиян Венков.
Председателят на УС Христо Цветанов сподели, че в Свищов много хора са ангажирани с футбола както в миналото, така и сега, и са съпричастни към идеята да помагат по отношение развитието на Детско-юношеската школа и във финансово измерение. Девет от радетелите за развитието на свищовския футбол са изразили това свое желание чрез участието си в УС ОФК „Академик“ Свищов, а останалите ще помагат финансово на Школата, без да участват пряко в работата на клуба.
„Днешната среща беше основополагаща по отношение на работата и концепцията, която ще бъде следвана в развитието на ДЮШ към ОФК „Академик“ Свищов.“, каза председателят на Управителния съвет. „Обсъдихме с всеки един от треньорите работата в детайли, поставихме си краткосрочни и дългосрочни цели, като един път седмично ще се правят оперативки, на които ще се дискутират проблемите, които са на дневен ред и които искат текущо решение.“, допълни още той. На срещата е взето решение треньорът Ангел Ангелов да оглави Детско-юношеската школа и съвместно с останалите треньори да работят заедно за нейното развитие.
Ръководството на клуба и треньорският състав се мотивирани да провеждат политика за развитие на ДЮШ, като поставят основите на едно добро начало, а първите реални резултати от работата на новосформирания ръководен екип се очаква да бъдат видими след 3 до 4 години.
„Можем да заявим, че се стремим към един по-професионален подход, ясно осъзнавайки, че „Академик“ е клуб с история и традиции. Школата ще бъде обезпечена материално-технически както по отношение на екипировка, топки, пособия, така и чрез методика, и помощ от други футболни клубове. Ще намерим пътя за една обща система на работа от най-малките до най-големите, като стремежът е да има между тях един взаимосвързан процес.“, категорични са от ръководството на клуба.
 
Новосформираният Управителен съвет на ОФК „Академик“ Свищов бе избран в началото на 2020 година и в състава му влязоха представители на бизнеса, на Стопанска академия, предприемачи, земеделски производители и досегашният председател на клуба. В деветчленния съвет на ръководството са: Христо Цветанов – председател, Георги Манзаров – зам.-председател, Борислав Замфиров – секретар, Антон Антонов,  Борислав Костадинов, Венцислав Танев, Емил Перушанов, Николай Борисов и Стефан Стефанов – членове.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания