Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов с награда за култура

Община Свищов с награда за култура
Добавена на: 2019-12-18 13:09:47

Община Свищов с награда за култура
Община Свищов с награда за култура
Община Свищов с награда за култура
Община Свищов с награда за култура
Община Свищов с награда за култура

В престижната класация на вестник „Стандарт“ община Свищов беше отличена в категорията „Паметници на културата 2019“, за къща музей „Алеко Константинов“

На 17 декември в град София се проведе церемонията по връчване на деветите годишни награди на вестник „Стандарт“ – „Чудесата на България“. В престижната класация община Свищов беше отличена в категорията „Паметници на културата 2019“, за къща музей „Алеко Константинов“.
Наградата, която е признание за усилията, които община Свищов полага за опазване на културното наследство, бе връчена от журналиста Валерия Велева на директора на дирекция „Култура и културно наследство“ към община Свищов Росен Маринов. В изказването си Росен Маринов благодари на министър Боил Банов и Министерството на културата за подкрепата, както и на вестник „Стандарт“ за наградата. Той изрази позицията на община Свищов да води последователна политика и действия за опазване на културно-историческата памет, за да може идните поколения също да се докоснат до богатото наследство, което Свищов има.
Припомняме, че преди броени дни Министерство на културата отпусна 140 хил. лева за ремонт на къщата музей „Алеко Константинов“ в Свищов. Средствата за него бяха осигурени след личния ангажимент на министър Банов, който бе запознат с лошото състояние на покрива и фасадата на музея,  при посещението си в Свищов по-рано през годината.  Ремонтът ще обхване покрива и покривната конструкция, фасадата и укрепване на сградата, която е със статут на национален паметник на културата.
В същата категория „Паметници на културата 2019“, награда беше присъдена за открития наскоро паметник в Плевен на Девета плевенска пехотна дивизия и техния командир – ген. Владимир Вазов. Посмъртно грамота получи и един от основоположниците на идеята за паметника Красимир Узунов – собственик на Информационна агенция „Фокус“, голям родолюбец и общественик, който внезапно се спомина тази година.
 
 
 
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ
 
 
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания