Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

На 3 декември се отбелязва Международният ден на хората с увреждания

На 3 декември се отбелязва Международният ден на хората с увреждания
Добавена на: 2019-12-03 12:59:50

Уважаеми госпожи и господа,

На 3 декември се отбелязва Международният ден на хората с увреждания и посланията на този ден са различни. Специалното в тази дата е, че тя задължава всички, които говорят и обсъждат проблемите на хората с увреждания, да поставят акцента върху човека, върху неговата индивидуалност и лично достойнство, а не върху увреждането му.
През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за международен ден на хората с увреждания, а целта е  да се мотивират институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания; достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на решения, които имат отношение към тях.

Уважаеми хора с увреждания, скъпи приятели,

Във Вашите ежедневни борби за преодоляване на бариери, предразсъдъци и преследване на мечти – като правото да учите, да имате професия, да работите, да живеете самостоятелно, Вие не сте сами! В лицето на община Свищов и общинското ръководство, Вие винаги ще срещате внимание, подкрепа и разбиране, а уникалните качества, които носите и развивате у себе си като личности, винаги ще са безценен човешки ресурс, на който ние ще разчитаме.
Пожелавам Ви воля, увереност и сила на духа!
 
С уважение,

ГЕНЧО ГЕНЧЕВ
Кмет на община Свищов

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания