Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Благотворителен спектакъл за закупуване на видеоларингоскоп за единственето отделение по неонатология в областта организират във Велико Търново

Благотворителен спектакъл за закупуване на видеоларингоскоп за единственето отделение по неонатология в областта организират във  Велико Търново
Добавена на: 2019-11-11 09:28:25

Детският мюзикъл "Патиланци" ще се играе на 16 ноември от 11 часа в голяма зала на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново

Отделението по неонатология към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” и  МДТ "Константин Кисимов" канят малки и големи приятели на детския мюзикъл „Патиланци”
 
На 17- ти ноември отбелязваме Международния ден на недоносеното дете. По този повод Отделението по неонатология на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" и Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново организират съвместна инициатива. Те канят малки и големи приятели на 16 ноември от 11 часа в голяма зала на театъра на детския мюзикъл "Патиланци".
Във връзка с Деня на недоносените деца МДТ "Константин Кисимов" застава зад благородната кауза за закупуване на видеоларингоскоп за единственето отделение по неонатология в област Велико Търново.
Един лев от всеки продаден билет за спектакъла на 16 ноември ще бъде дарен в подкрепа на инициативата. По време на представлението в салона на театъра ще бъде поставена и дарителница. Необходимата сума за съвременната апаратура е 5 000 лева, а в случай, че бъдат събрани повече средства, те ще бъдат използвани за закупуване на допълнителни консумативи.
Мюзикълът "Патиланци" на композитора Александър Йосифов е най-новото заглавие в афиша на великотърновския театър. В спектакъла по оригинален начин са представени веселите истории за строгата, но справедлива баба Цоцолана и нейния внук Патиланчо. Либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек, с които са израснали поколения български деца.
Билетите за "Патиланци" вече се продават на касите на МДТ "Константин Кисимов", като стойността им е 5 лева. При закупуване всеки ще получи талон, който по време на събитието на 16 ноември ще пусне в определена за целта урна.
Очакваме ви!
 

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания