Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Поздрав от в.и.д. кмет на община Свищов Анелия Димитрова по повод 1 ноември – Ден на народните будители

Поздрав от в.и.д. кмет на община Свищов Анелия Димитрова по повод 1 ноември – Ден на народните будители
Добавена на: 2019-11-01 10:33:00

Уважаеми учители и преподаватели,
Уважаеми дейци на науката, културата и изкуството,
Скъпи ученици,

   Всеки народ има велики празници, но само българският чества Деня на своите будители! Няма народ като нашия, в чиято история словото, писмеността и духовността да са имали такава съдбовна роля! Първи ноември е паметен ден от Вечния календар на България, той е част от нашия дух, от нашата  национална идентичност, от стремежа ни към знание и просвещение!
   Първи ноември е денят, в който България се покланя пред великия благослов на своите будители. Пред ония достойни нeйни синове, които изковаха от словото най-мощното оръжие и превърнаха спомена от славното минало на Отечeството в идеал и съдба за цял един народ!
   Днес почитаме създателите и пазителите на  духовните ценности на нацията ни и културните и традиции. Припомняме си светлите личности, посветили живота си на една свещена цел – да видят  народа си възроден и свободен.
   Всяко време има своите будители. Съвременните будители имат не по-малко важна и отговорна  мисия сега. Едни  от Вас будят от класните стаи, други с книги, музика и изкуство, трети с личния си пример увличат и променят света. Всички Вие сте извор на вдъхновение и смелост, Вие внасяте светлината в душите и вятър, който разпалва огъня на духовността и възраждането. Вие събуждате умовете  с добро, с отдаденост и обич към това, което правите! Вие сте камбаните, чиито звън ни вади от равнодушието и апатията и пробужда съзнанието ни.
   
   Бъдете и будете, за да пребъде България!
           

   Честит празник !
 
   АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА
   ВрИД КМЕТ НА ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания