Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Нова награда ще бъде връчена на деветото издание на фолклорния фестивал „Фолклорен извор 2019“

Нова награда ще бъде връчена на деветото издание на фолклорния фестивал „Фолклорен извор 2019“
Добавена на: 2019-07-15 09:52:01

Фестивалът ще се проведе от 1 до 4 август в свищовското село Царевец, като на него се очаква да вземат участие над 350 колектива и 13 духови оркестри от цялата страна

Съюзът на българските музикални и танцови дейци (СБМТД) ще присъди награда на участник във „Фолклорен извор 2019“. Фестивалът ще се проведе от 1 до 4 август в свищовското село Царевец, като на него се очаква да вземат участие над 350 колектива и 13 духови оркестри от цялата страна.
Наградата е по предложение на организаторите и по решение на Управителния съвет на Съюза, и се учредява за първи път в историята на фестивала.
Носителят на този приз ще бъде определен от фестивалното жури, а условията на които трябва да отговаря са: отлично представяне и изключителни заслуги за опазването и развитието на българското народно музикално и танцовално творчество на България.
„За „Фолклорен извор“ учредяването на тази награда е чест и израз на признание от страна на СБМТД за високото ниво на фестивала. Тази награда и наградите на Министерство на културата, под чиито почетен патронаж се провежда „Фолклорен извор“ имат особено висока стойност. “, споделят  организаторите.
 
ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания