Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Предстои ремонт на къщата музей „Алеко Константинов“

Предстои ремонт на къщата музей „Алеко Константинов“
Добавена на: 2019-06-26 16:56:29

Предстои ремонт на къщата музей „Алеко Константинов“
Предстои ремонт на къщата музей „Алеко Константинов“
Предстои ремонт на къщата музей „Алеко Константинов“

80 хил. лв. ще бъдат осигурени от Министерството на културата

80 хил. лв. ще бъдат осигурени от Министерството на културата за ремонт на къщата музей „Алеко Константинов“
 
По време на визитата си в община Свищов, на 25.06.2019 г., министърът на културата Боил Банов посети различни исторически обекти в града и в близост до него, един от които беше къщата музей „Алеко Константинов“. След като разгледа експозицията и се запозна със състоянието на сградата, министъра пое ангажимент през месец август 2019 г.  да осигури финансиране със средства в размер на 80 000 лв. за осъществяване на ремонтни дейности. Именно по това време стартира втората сесия на Министерство на културата по отпускане на средства за финансово подпомагане на националните паметници на културата.
Ремонтът на покрива ще бъде първата част от дейностите, които се предвиждат по реновиране на сградата. Министърът също така заяви, че през следващата година ще бъде извършен ремонт и на останалата част на сградата, която включва укрепващи и възстановителни процедури по конструкцията и фасадата, реализиране на мерки за енергийна ефективност и други. Ще бъдат подменени улуците, водостоците и отводнителните системи.
Очаква се след реализиране на предвидените ремонтни дейности, къщата музей „Алеко Константинов“ да придобие по-красив и по-гостоприемен вид, и да се съхрани за идните поколения, каквато е основната цел.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Дарителска Кампания