Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
Добавена на: 2019-06-26 16:49:38

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Местността „Паметниците“ ще бъде предоставена на Община Свищов за стопанисване и управление

При посещението си в Свищов, министъра на културата Боил Банов даде уверение, че местността „Паметниците“ ще бъде предоставена на Община Свищов за стопанисване и управление.
През последните няколко години кметът Генчо Генчев проведе редица срещи и направи поредица постъпления в посока за развитието и облагородяването на историческата местност.
Поради смесения статут на мястото, което едновременно е държавна собственост, горска територия и археологически резерват от национално и световно значение,  тя попада едновременно в обхвата на Министерство на земеделието, на Агенция по горите и на Министерство на културата, с което процедурата по придобиване беше изключително усложнена.
С разделянето на територията, определянето на реалните граници на историческия резерват и с предоставянето му на Община Свищов за стопанисване и управление ще се осигури изключителна възможност през следващия програмен период, посредством финансовите механизми на Европейския съюз да се реализира мащабен проект, чрез който историческата местност „Паметниците“ да се превърне в модерен парк с историческа стойност.
 
ПРЕСЦЕНТЪР НА ОБЩИНА СВИЩОВ

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания