Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

В свищовското СУ „Николай Катранов“ гостува български учен от ЦЕРН

В свищовското СУ „Николай Катранов“ гостува български учен от ЦЕРН
Добавена на: 2019-06-11 13:08:43

В свищовското СУ „Николай Катранов“ гостува български учен от ЦЕРН

Гл. ас. Румяна Хаджийска се срещна с ученици от VII В клас и VI В клас, участващи в клуб по интереси „Забавна астрономия“

На 3 юни 2019 г. в СУ „Николай Катранов“ се проведе среща с учен от ЦЕРН, Швейцария. Гост в училището беше нашата съгражданка гл. ас. Румяна Хаджийска от Института за ядрени изследвания и ядрена енергия в БАН, която е част от екипа български учени в ЦЕРН, експеримент CMS.
На срещата присъстваха ученици от VII В клас и VI В клас – клуб по интереси „Забавна астрономия“. Срещата бе проведена по инициатива на ст. учител по физика и астрономия Елена Илиева и ст. учител по информатика и ИТ Йорданка Илиева. През 2015 г. те бяха на обучителен курс в ЦЕРН.
На срещата присъстваха Соня Зхариева – бивш класен ръководител и учител по физика на Хаджийска и Христина Борисова  - заместник-директор. Учениците имаха възможност за един час да се запознаят с мисията на ЦЕРН, експеримента CMS, работата на българските учени и приложението на новите технологии във всички сфери на живота.
Срещата приключи с уговорката Румяна Хаджийска отново да гостува в училището и да се срещне с други наши ученици.
 
По информация на СУ „Николай Катранов“

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания